Smakowita przekąska na imprezę, albo zamiast prażonej kukurydzy do dobrego filmu.
Składniki:
400g sera żółtego (ja użyłem Goudy)
1 i 1/2 szklanki bułki tartej
2 jajka
2 łyżeczki chilli w proszku
sól i pieprz
400g sera żółtego (ja użyłem Goudy)
1 i 1/2 szklanki bułki tartej
2 jajka
2 łyżeczki chilli w proszku
sól i pieprz
Przygotowanie:
Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy jajka, bułkę tartą, paprykę oraz sól i pieprz do smaku. Wyrabiamy jednolitą masę i lepimy niewielkie kuleczki. Smażymy na głębokim oleju na złoty kolor i wykładamy na papierowy ręcznik do osuszenia.
Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy jajka, bułkę tartą, paprykę oraz sól i pieprz do smaku. Wyrabiamy jednolitą masę i lepimy niewielkie kuleczki. Smażymy na głębokim oleju na złoty kolor i wykładamy na papierowy ręcznik do osuszenia.
Smakowicie to wygląda, zapiszę sobie :)
OdpowiedzUsuńSmacznego ;)
UsuńWyglądają SUPER-RUMCAJSOWO. Wykorzystam przepis na najbliższej imprezie.
OdpowiedzUsuńoj Rumcajsie.... od kiedy do ciasta dawkuje się tak duuużą ilość papryczki chilii, pierwsze trzeba pomyśleć swoim rozumem a później opublikować dla innych taki przepis.ŻYCZLIWA
OdpowiedzUsuńDroga "Życzliwa", a w czym jest problem? I gdzie tu jest ciasto? Nie publikuje przepisów, których sam nie zrobię i nie zjem, tak dla ścisłości. Pozdrawiam serdesznie
UsuńZrobiłam serowe kuleczki zgodnie z przepisem i wcale nie było za dużo chilli. Były rewelacyjne i znikały ze stołu bardzo szybko.
OdpowiedzUsuń