Słodko, z uderzeniową dawką witamin i odrobiną alkoholu do smaku.
Składniki:
5 mandarynek
3 banany
1/4 melona
puszka truskawek w zalewie
tabliczka gorzkiej czekolady
ok. 100ml śmietanki “kremówki”
50ml dobrego rumu
5 mandarynek
3 banany
1/4 melona
puszka truskawek w zalewie
tabliczka gorzkiej czekolady
ok. 100ml śmietanki “kremówki”
50ml dobrego rumu
Przygotowanie:
Mandarynki i banany obieramy, truskawki wyławiamy z zalewy. Banany kroimy w półplasterki, truskawki wzdłuż na pół, a mandarynki dzielimy na cząstki. Z melona wykrawamy łyżeczką kulki lub dowolne kształty (ja wyciąłem serduszka).
Mieszamy owoce w misce i odstawiamy do lodówki.
Mandarynki i banany obieramy, truskawki wyławiamy z zalewy. Banany kroimy w półplasterki, truskawki wzdłuż na pół, a mandarynki dzielimy na cząstki. Z melona wykrawamy łyżeczką kulki lub dowolne kształty (ja wyciąłem serduszka).
Mieszamy owoce w misce i odstawiamy do lodówki.
Czekoladę dzielimy na kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej (na przykład w misce ustawionej na garnku z gotującą się wodą). Kiedy czekolada porządnie się rozpuści dodajemy kremówkę i rum. Dokładnie mieszamy, aż całość nabierze jednolitej barwy.
Można polać całość sałatki w misce, lub zostawić w dzbanuszku i dolewać sobie w miarę potrzeb i upodobań.
Można polać całość sałatki w misce, lub zostawić w dzbanuszku i dolewać sobie w miarę potrzeb i upodobań.
Komentarze
Prześlij komentarz