Sposób na wykorzystanie resztek suchego chleba do wykonania pożywnego śniadania lub przekąski.
Składniki:
kilka suchych kawałków czerstwego chleba
jajka
tarty ser
sól, pieprz
kilka suchych kawałków czerstwego chleba
jajka
tarty ser
sól, pieprz
Przygotowanie:
Jajka rozbijamy i roztrzepujemy na półmisku. Doprawiamy szczyptą soli i pieprzem. Zamaczamy z obu stron skibki chleba w jajku z przyprawami. Na rozgrzanej patelni z tłuszczem obsmażamy chleb na złoty kolor. Pod koniec smażenia obsypujemy jedną stronę startym serem i czekamy aż się rozpuści.
Tak przygotowany chleb możemy obłożyć czym chcemy, mi osobiście wystarcza pomidor, odrobina pieprzu i bazylii.
Jajka rozbijamy i roztrzepujemy na półmisku. Doprawiamy szczyptą soli i pieprzem. Zamaczamy z obu stron skibki chleba w jajku z przyprawami. Na rozgrzanej patelni z tłuszczem obsmażamy chleb na złoty kolor. Pod koniec smażenia obsypujemy jedną stronę startym serem i czekamy aż się rozpuści.
Tak przygotowany chleb możemy obłożyć czym chcemy, mi osobiście wystarcza pomidor, odrobina pieprzu i bazylii.
Komentarze
Prześlij komentarz